Logo van SPIKKER

Spikker GBU B.V.

 • Het Spijk 4,
 • 8321 WT, Urk (Flevoland)
 • Nederland
 • KVK-nummer: 78327717
 • Btw-id: NL861349064B01

Houd mij op de hoogte over het magazine

Neem contact met mij op

Bedrijfsfilm of bedrijfsvideo laten maken?

Een bedrijfsfilm is in deze tijd absoluut onmisbaar. Door een mooie visualisatie van jouw identiteit kunnen klanten je niet alleen makkelijk herkennen, maar krijgen ze ook een goed beeld van jouw onderneming.

Waarom een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is dé manier om de identiteit van jouw bedrijf kenbaar te maken. Het doel van een bedrijfsfilm kan bijvoorbeeld zijn om meer klanten aan te trekken. Of het vertellen van jóuw verhaal, waardoor klanten je beter leren kennen en vertrouwen krijgen in je onderneming.

Wat zijn de voordelen van een goede bedrijfsfilm?

De voordelen van een goede bedrijfsfilm zijn onder andere dat jouw klanten zich meer betrokken voelen bij je bedrijf. Daarnaast is videomarketing een mooie manier om het verhaal van jouw onderneming in beeld te brengen. Video inspireert en motiveert niet alleen beter dan tekst, het heeft daarnaast veel meer mogelijkheden. Het is de perfecte manier om jouw branding op te spicen!

Check onze drone voor spectaculaire video’s

Een bedrijfsfilm kunnen je op verschillende manieren laten maken. In het geval van live-action maken we gebruik van verschillende filmtechnieken, waaronder een drone. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Bekijk onze spectaculaire dronevideo’s voor een impressie!

bekijk onze video’s

Video met het juiste script,  muziek en voice over

Onze videografen hebben bakken met ervaring en kunnen niet wachten om jouw verhaal in beeld te brengen. Zo weten zij als geen anders dan een goede voorbereiding key is voor een succesvolle video; zoals het schrijven van een script, een draaiboek, de juiste keuze maken in muziekgebruik, filmtechnieken en mogelijk een voice-over. Samen met jou bepalen we welke ondersteunende filmtechnieken passen bij jouw unieke verhaal en de boodschap die je wilt vertellen.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Voor bedrijfsfilms is er niet een one size fits all format. We gaan er natuurlijk van uit dat jouw onderneming een uniek verhaal te vertellen heeft. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren als; de lengte van de video, de filmmogelijkheden, animatieopties, de benodigde productiegrootte en meer. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe gaat de productie in zijn werk?

Bij SPIKKER vinden wij het belangrijk om de wensen van onze klanten zo goed mogelijk te vervullen. Wij gaan dan ook persoonlijk jou in gesprek om een strategie te bepalen. Dit proces ziet er volgt uit:

 • Eerst bepalen we jouw bedrijfsidentiteit is, door een brainstormsessie. Welke boodschap wil je overbrengen en aan wie?  Onze professionals helpen je graag op weg met het bepalen van jouw merkidentiteit.
 • Onze creatieve videografen starten met de uitwerking van het concept. Zij vertalen jouw unieke boodschap naar een korte visual. Samen werken we jouw boodschap uit in een verhaal en videoscript.
 • Vervolgens ontwikkelen onze videospecialisten een draaiboek, wat je nog eens rustig kunt doorlopen op eventuele missing pieces.
 • Tijd om te filmen! Wij stemmen een geschikte draaidag met jou af en zorgen we alles op de afgesproken manier in beeld brengen.
 • Editen, editen, editen. Onze video-editors maken er een fantastisch eindresultaat van.
 • Het op de juiste manier verspreiden van je video is misschien wel het allerbelangrijkst. Zo zorgen we er niet alleen voor dat je video te zien is op je website, maar ook schittert op je social platformen en eventueel te zien is in een marketing campagne.

Tips bij het laten maken van een creatieve bedrijfsvideo

Voordat je met onze videografen in gesprek gaat is het goed om eerst goed om eerst een aantal dingen voor jezelf te vast te stellen. Zet onderstaande onderdelen voor jezelf eens op een rijtje, zo kunnen wij goed handelen naar jouw wensen.

 1. Bepaal je merkidentiteit; wie is je bedrijf en waar sta je voor?
 2. Bepaal je doelgroep; wie zijn je klanten?
 3. Doe research; kijk eens naar andere bedrijven, wat vind je mooi en waar kun je inspiratie uit opdoen?
 4. Brainstorm met onze videografen over jouw wensen. Zij denken graag met je mee om een creatief concept te ontwikkelen.

Werkt SPIKKER alleen in Flevoland?

Wij zijn dan misschien gevestigd in Flevoland, maar ons werkgebied is veel groter. Wij werken voor bedrijven door heel Nederland, geen afstand staat ons in de weg. Kom gezellig eens langs voor een kopje koffie of meet met onze communicatie professionals via Microsoft Teams, Google Meet of telefonisch. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw bedrijf!

In welke branches heeft SPIKKER ervaring?

SPIKKER is van alle markten thuis. Wij zijn een bedrijf met urker roots. En daar hoort ook de echte aanpak mentaliteit bij. Zo hebben we al veel Urker bedrijven mogen voorzien van coole bedrijfsvideo’s, denk aan bedrijven in de bouw, voedingsindustrie, webshops, evenementen en nog veel meer. Wij denken graag met je mee en gaan altijd voor het beste resultaat.

Bekijk onze cases

Benieuwd naar het werk dat wij hebben geleverd? Doe dan eens inspiratie op tussen ons portfolio aan bedrijfsvideo’s.

Benieuwd naar wat we voor jouw bedrijf kunnen doen?

Met veel plezier kijken we naar wat er mogelijk is om onze klanten verder te brengen. Dat zorgt voor groei. In omzet. In ontwikkeling. En in plezier. Want wij hebben het leukste werk dat er is! Dus ben jij benieuwd hoe we jou en je bedrijf verder brengen? Laat het ons weten, wij kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan!

Hi, ik ben Emma.
Ik wil je helpen
om verder te komen.
Let's meet!

Ja, ik wil een SPIKKER magazine!

Ons spiksplinternieuwe SPIKKER magazine verschijnt binnenkort. Wil jij deze als eerste ontvangen? Schrijf je nu alvast in!

Het SPIKKER magazine vertelt meer over onze werkwijze, geeft een inkijkje in ons werk en staat boordevol tips. Te leuk om te laten schieten. 😉

Wij werken met: