Logo van SPIKKER

Spikker GBU B.V.

 • Het Spijk 4,
 • 8321 WT, Urk (Flevoland)
 • Nederland
 • KVK-nummer: 78327717
 • Btw-id: NL861349064B01

Houd mij op de hoogte over het magazine

Neem contact met mij op
Home » Online marketing » Social media marketing

Wat social media marketing kan doen voor jouw bedrijf

Social media zijn meetbaar effectieve en efficiënte kanalen voor het behalen van je marketingdoelstellingen. Begrijpelijk dan ook dat social media marketing in de laatste 10 jaar enorm veel populariteit heeft gewonnen. Maar wat houdt social media marketing precies in? En waarom is het zo’n belangrijk onderdeel van je marketing?

Wat zijn de voordelen?

Social media als zijn online netwerken waar interactie tussen de gebruikers centraal staat. Het biedt volop kansen om de zichtbaarheid van je onderneming te vergroten, direct in contact te komen met je klanten en om je producten of diensten te promoten.

Dagelijks zoeken gebruikers van social media naar inspiratie, content, prikkels en informatie. En op al die kanalen hoor jij er als onderneming tussen te staan! Dat draagt niet alleen bij aan je zichtbaarheid, maar biedt ook voordelen om onderstaande redenen:

 • Je naamsbekendheid vergroten
 • Specifieke doelgroep targeting
 • Meer betrokkenheid en interactie
 • Meer website bezoekers en leads
 • Invullen van openstaande vacatures
 • Aanbiedingen en acties promoten
 • Online campagnes ontwikkelen

Wat valt onder social media marketing?

Social media marketing omvat het publiceren van kwalitatieve content, maar draait ook om luisteren naar je doelgroep, volgers betrekken bij je merk, resultaten analyseren, adverteren en optimaliseren. Sommige bedrijven zien social media marketing slechts als één of enkele van deze aspecten, maar zijn daardoor beduidend minder succesvol. Het gaat om een gouden combinatie van prioriteiten en focuspunten.

Social media uitbesteden of zelf beheren?

Wil jij een goede start maken met social media marketing voor je bedrijf? Of wil je meer resultaat behalen uit je bestaande activiteiten? De social media specialisten van SPIKKER beschikken over ijzersterke ervaring en kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan. Daarnaast werken zij samen met tekstschrijvers, ontwerpers én beschikken ze over handige tools om jouw social media campagnes tot een succes te maken.

Het uitbesteden van je social media kanalen wil niet zeggen dat je zelf niet meer betrokken bent. Jouw input is namelijk ontzettend waardevol. Jij bent betrokken bij opgeleverde projecten, actualiteiten en andere dingen die spelen binnen jouw organisatie. It’s a team effort, samen maken we er een succes van.

In 7 stappen een succesvolle social media strategie

Social media marketing begint met een slimme strategie. Dit is een belangrijke, essentiële stap, waarbij onderstaande elementen aan bod komen:

Doelstelling: Wat wil je bereiken met social media?

KPI’s: Hoe wil je meten of je jouw doelstellingen bereikt?

Doelgroep: Wie wil je bereiken op social media?

Kernboodschap: Waarmee wil je je doelstellingen behalen?

Platform: Op welke kanalen moet je daar actief voor zijn?

Uitvoering: SPIKKER neemt je graag het werk uit handen. Met een team van specialisten bieden wij het complete pakket aan expertises; fotografen voor het schieten van de mooiste content, grafische designers die daar een mooi design van maken, tekstschrijvers die pakkende teksten schrijven, social media specialisten die de content op de beste manier online zetten, webbouwers die je Instagramfeed op je website plaatsen, online marketeers die de content verwerken in online campagnes en communicatiespecialisten die de kwaliteit van je online uitingen waarborgen en adviseren in de vele mogelijkheden.

Phoef! Wat een meevaller dat je dat niet allemaal zelf hoeft te doen. Zo kun jij je weer richten op jouw werkzaamheden.

Koffie?

Enthousiast geworden of vrijblijvend je wensen en mogelijkheden bespreken? Kom gezellig eens langs voor een kopje koffie at the SPIKKER headquarters!

“Social media marketing is ontzettend waardevol voor de groei van jouw bedrijf. De meest optimale communicatiestrategie en customer experience is echter voor elke onderneming enorm verschillend. Aan de hand van jouw unieke verhaal en doelgroep ontwikkelen we jouw succesvolle brandingstrategie. Zo weet je zeker dat je je online onderscheidt én je conversiedoelen behaalt.’’

Gery - communicatieadviseur

Communicatieadviseur Gery

Hi, ik ben Emma.
Ik wil je helpen
om verder te komen.
Let's meet!

Ja, ik wil een SPIKKER magazine!

Ons spiksplinternieuwe SPIKKER magazine verschijnt binnenkort. Wil jij deze als eerste ontvangen? Schrijf je nu alvast in!

Het SPIKKER magazine vertelt meer over onze werkwijze, geeft een inkijkje in ons werk en staat boordevol tips. Te leuk om te laten schieten. 😉

Wij werken met: