Logo van SPIKKER

SPIKKER

Het Spijk 4
8321 WT Urk (Flevoland)

0527 689 134
info@spikker.nl

Houd mij op de hoogte over het magazine

Neem contact met mij op
Home » Creatief » Logo ontwerpen

Professioneel bedrijfslogo laten ontwerpen

SPIKKER beschikt over verschillende specialisten die jouw marketing en communicatie op een professionele manier kunnen verbeteren of compleet kunnen onderhouden. Wil je een logo laten ontwerpen of direct een professioneel bedrijfslogo laten maken? Onze designers beschikken een creative mind en jarenlange ervaring op het gebied van logo’s ontwerpen. Samen gaan we voor een resultaat waar we allebei super groos (trots) op zijn!

Wat is het verschil tussen een goedkoop logo en een professioneel logo?

Een logo gratis laten ontwerpen of een logo zelf gratis ontwerpen klinkt als een goedkope optie, maar is lang niet altijd een verstandige keuze. Vaak is het ook niet echt gratis en moet je bijvoorbeeld betalen om het logo zonder watermerk te gebruiken. Daarnaast zijn de mogelijkheden beperkt en levert het je geen uniek logo op. Terwijl je logo juist hetgeen is wat je zou moeten onderscheiden van andere bedrijven.

Een goed en sterk logo heeft een goed onderbouwde basis. Je logo moet herkenbaar, tijdloos, simpel en uniek zijn. Een professioneel logo wordt op maat gemaakt en is daardoor altijd uniek!

Een duidelijk en herkenbaar logo
is de kracht van je onderneming

Wat is het stappenplan als ik een logo laat ontwikkelen?

Een bedrijf heeft een logo nodig. Het is het belangrijkste element van de huisstijl van een onderneming. Hoe gaat het proces van een logo ontwerpen in zijn werk en wat is het stappenplan als je bij ons een logo laat ontwerpen? Hieronder vertellen we je graag meer over het stappenplan van SPIKKER.

1. In gesprek met onze grafisch ontwerper

Wij nodigen je graag eerst uit voor een gesprek bij ons op kantoor. Zo maken we niet alleen kennis met jou, maar ook met je onderneming, missie en klanten. Welke elementen staan voor jouw bedrijf centraal? Welke kleuren spreken je aan? Welk verhaal wil je vertellen met je logo? Daar gaan we samen achterkomen.

Vervolgens komen we bij het nieuwe logo terecht. Wil je bijvoorbeeld herkenbare elementen terug laten komen in het logo, zoals een hamer bij een timmerman bijvoorbeeld, of ga je juist liever voor een focus op de naam in het logo? Een abstract design is natuurlijk ook een optie en is soms wat tijdlozer. Denk aan Apple of Nike waarbij het logo minimale verandering heeft gehad door de jaren heen.

2. Geef ruimte voor een creatief proces.

Een logo ontwerpen is een creatief proces, waarbij de beste ideeën soms wat tijd kosten. Geef onze  grafische ontwerpers daarom ook wat tijd voor een creatief proces. Meestal ontvang je na 2 of 3 weken een conceptlogo.

3. Finetunen

Je ontvangt van ons een aantal conceptlogo’s. Niet teveel, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Zit het gouden ei er voor jou nog niet tussen? Dan gaan we terug naar de tekentafel. Samen komen we tot een eindresultaat waar beide partijen trots op zijn!

Check onze cases

Onze ervaren designers hebben in de loop der jaren veel logo’s ontworpen. Benieuwd naar recent opgeleverde projecten? Check onze cases! Daar kun je onder andere teruglezen hoe het logo van Multiscan tot stand is gekomen.

Voordat je een logo laat maken, is het slim om eerst een aantal dingen op een rijtje te zetten, zodat beide partijen goed voorbereid aan de slag kunnen gaan. Een aantal tips bij het maken van een logo:

  • Nieuw bedrijf? Start met het bedenken van een bedrijfsnaam, ook hier kan SPIKKER mee helpen!
  • Gebruik je een pay-off, denk dan na of je deze terug wilt zien in het logo.
  • Welke kleuren spreken je aan? Wellicht heb je voorkeur voor bepaalde kleurtinten.
  • Waar ga je het logo voornamelijk voor gebruiken?

Misschien kun je sommige vragen op voorhand nog niet beantwoorden, geen probleem! Wij denken graag met je mee.

Wat is het voordeel als ik de huisstijl en website samen laat ontwerpen?

Wanneer je de huisstijl en website door één partij laat ontwerpen, ben je verzekerd van een mooie, uniforme uitstraling. Tekst en beeld worden op elkaar aangepast, je huisstijl wordt doorgevoerd en we zorgen voor één herkenbaar beeld. We verdiepen ons in jouw merkidentiteit en denken samen met onze specialisten na over hoe we jouw onderneming online het beste op de kaart kunnen zetten. Samen werken we aan een mooi resultaat!

Wat kost het om een logo te laten ontwerpen?

Aan het laten ontwerpen van een professioneel logo zijn kosten verbonden. De kosten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het zijn dat jij zelf misschien al een bepaald idee in gedachten hebt. We betrekken je graag in het proces en laten onze designers het logo aansluiten op jouw idee.

Misschien heb je nog geen flauw idee hoe je logo eruit moet komen te zien. Dan is het soms nodig om eerst te brainstormen over jouw bedrijf en missie. Zo schuiven we aan de tekentafel om een logo te maken dat ook perfect bij jou en je bedrijf past.

”Een logo kan in één opslag het verhaal van je bedrijf vertellen. Daarom willen klanten vaak teveel dingen terug laten komen in het logo. Maar soms is het ook goed om je te laten verrassen met een nieuw concept. Voor mij is het net als een sinaasappel pellen. Je verwijdert de schil en vervolgens het vruchtgedeelte, voordat je bij de mooiste vorm uitkomt. Je moet dus eerst lagen (punten) verwijderen, voordat het beste resultaat op papier komt te staan. En als je dan samen tot een sterk resultaat komt, is dat het mooiste wat er is. ”

Evert - grafisch designer

Grafisch ontwerper Evert

Hi, ik ben Emma.
Ik wil je helpen
om verder te komen.
Let's meet!

Ja, ik wil een SPIKKER magazine!

Ons spiksplinternieuwe SPIKKER magazine verschijnt binnenkort. Wil jij deze als eerste ontvangen? Schrijf je nu alvast in!

Het SPIKKER magazine vertelt meer over onze werkwijze, geeft een inkijkje in ons werk en staat boordevol tips. Te leuk om te laten schieten. 😉